Beweeg mee: geef waardeloos weer waarde

Beweeg mee

Het is tijd voor bezinning. Over hoe we als mens ons verhouden tot onze leefomgeving. Over waarom we die verbruiken, vervuilen en vernietigen. Over wat het van ons vraagt om dat patroon te doorbreken. Bij te gaan dragen aan de wereld een beetje mooier te maken. De generaties na ons een goede toekomst te bieden.

Om deze beweging een gezicht en een plek te geven bouwen nice° en Peergroup locatietheater aan De Afvalkathedraal; een bouwwerk dat voortdurend in beweging is. Deze kathedraal wordt gebouwd in de gemeente De Wolden (Dr.) en is de speellocatie van de theatervoorstelling ATROPOS in 2024.

Kijk het beest in de bek

We willen ‘het beest in de bek kijken’. Het ongemak vol aangaan en de onzekerheid omarmen. Dat doet De Afvalkathedraal. Met een krachtige perspectiefwissel. Door alles wat in de maatschappij ogenschijnlijk geen waarde meer heeft, weer waarde te geven. Het geeft weer waarde aan onterecht als waardeloos bestempelde mensen, materialen, middelen als basis voor een nieuwe toekomst.

Bouwstof

Ontwerpexpeditie

Voorafgaand aan het Bouwwerk heeft er een ontwerpfase plaatsgevonden, de Ontwerpexpeditie.

De Ontwerpexpeditie was een actieve bezinningstocht naar een nieuw perspectief op onze verbinding met onze leefomgeving. Die leefomgeving is een bestaande omgeving, in de loop van de toekomst getransformeerd naar een vitaal samenspel tussen mensen onderling en tussen hen en hun plek. In een wederkerige verbinding, en als basis voor nieuw leven en nieuwe systemen in de meest brede zin van het woord.

Ontwerpexpeditie

Van waardeloos naar waardevol

We verbinden mensen om samen aan die circulaire toekomst te bouwen. Vanuit verbinding creëren we beweging. Van korte naar lange termijn. Van kansarm naar kansrijk. Van downcycling naar upcycling. Van enkelvoudig naar meervoudig. Van waardeloos naar waardevol.

Het bouwwerk bestaat volledig uit gebruikte materialen en ook elk materiaal krijgt na afloop weer een nieuwe plek/functie. Lees hier meer over de constructie van het bouwwerk, het circulaire verhaal en de participatie van de buitengevel.

Bouwwerk

Locatie

Benieuwd naar hoe het bouwwerk eruit ziet? Kom dan gerust langs!

Locatie – ‘De wei van boer Bert’
Mr J. de Blieckweg- Koekangerveld

Scènefotograaf: Reyer Boxem