Bouw mee

Word Bouwmeester

Een Bouwmeester is een onmisbare link tussen het ontwerp en de realisatie van De Afvalkathedraal. We zoeken mensen of groepen die mee willen doen met het bouwen van De Afvalkathedraal of op een andere manier betrokken willen zijn.

Alle hulp is welkom, bijvoorbeeld het leveren van bouwmaterialen en als vrijwilliger helpen in het textielatelier, met de catering, het parkeren, de kassa. We zoeken helpende handen voor alle voorkomende hand-en-span-diensten. En elke helpende hand levert een voelbare bijdrage aan de circulaire toekomst voor de gemeente De Wolden.

 

 

Aanmelden Bouwmeester

Denk en doe mee

Je kunt meedenken over de invulling van het programma met activiteiten die we in De Afvalkathedraal willen organiseren. Je kunt als ambassadeur aanhaken of als bedrijf gelieerd worden aan het project. Iedereen die op wat voor manier dan ook meewerkt aan De Afvalkathedraal wordt Bouwmeester.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Woon of werk je in Alteveer, Ansen, Berghuizen, De Wijk, Drogteropslagen, Echten, Eursinge, Fort, Kerkenveld, Koekange, Koekangerveld, Linde, Oosteinde, Ruinen, Ruinerwold, Veeningen of Zuidwolde (of woon je niet in de gemeente De Wolden maar wil je toch meedoen), meld je dan door het formulier in te vullen. Je hoort snel van ons.

 

 

Aanmelden Bouwmeester

Afval oogsten

De Afvalkathedraal laat mensen met elkaar anders naar de toekomst kijken en inspireert om samen aan die circulaire toekomst te bouwen. Met elkaar zijn we de beweging. Van lineair naar circulair. Van korte naar lange termijn. Van kansarm naar kansrijk. Van downcycling naar upcycling. Van enkelvoudig naar meervoudig. Van morgen naar nu. Van waardeloos naar waardevol.

We geven het goede voorbeeld door te doen. Heb je zelf waardevolle materialen, middelen of zelfs talenten die je wilt doneren? Laat het ons direct weten. Dan overleggen we met je hoe we ze een mooie bestemming kunnen geven. En twijfel je of het van waarde is? Neem dan ook gewoon even contact op. Laten we met elkaar laten zien hoe waardevol De Wolden is.

 

 

Doneer 'afval'

Naai mee in het textielatelier

Textiel is een van de bekendste afvalstromen en een mooi eerste voorbeeld voor het hergebruiken van oude materialen. In het textielatelier in De Veldhoek in Koekangerveld maken we o.a vlaggen en tassen, voorzien van het Bouwmeester-logo, voor alle Woldenaren die zich hebben opgegeven als Bouwmeester.

Om deze producten te kunnen maken, gaan we volgens een plan resttextiel inzamelen. We verzamelen de verhalen achter de ingebrachte spullen en maken zichtbaar wat we ervan hebben gemaakt.

Voor het textielatelier zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met textiel te werken of op andere wijze mee willen helpen in het textielatelier. Je hoeft dus niet per se te kunnen naaien.

Het Textielatelier is elke woensdagmiddag geopend van 13.00-16.00 uur in dorpshuis De Veldhoek, Ruinerweg 24a in Koekangerveld. Je bepaalt zelf hoe vaak je komt. Thuiswerken kan ook. Mail Mieke voor meer informatie of klik hieronder om je direct aan te melden.

 

 

Aanmelden textielatelier