Nieuws

24 april 2024 | Uitdagingen, tegenslagen en profijt: hoe Koekangerveld hielp met komst van afvalkathedraal

Eind 2022 hoorde Rob Wolswinkel het voor het eerst: de mogelijkheid voor een groot theaterspektakel in zijn dorp Koekangerveld. Dat leek hem wel wat, dus besloot hij om samen met wat anderen mee te helpen met de plannen. Met succes, want over vijf weken is de première. Verder lezen:

Uitdagingen, tegenslagen en profijt: hoe Koekangerveld hielp met komst van afvalkathedraal

19 maart 2024 | Bouw Afvalkathedraal in Drents Koekangerveld gestart

De vergunning is rond en de komende tijd zal De Afvalkathedraal verrijzen in Koekangerveld, in gemeente De Wolden (Dr). De Afvalkathedraal is onderdeel van het kunst- en cultuurprogramma Wiede Wold, ter gelegenheid van het culturele jaar van de gemeente De Wolden. Verder lezen:

Bouw Afvalkathedraal in Drents Koekangerveld gestart

3 maart 2024 | Atropos staat nu echt in de startblokken, bouw afvalkathedraal kan bijna beginnen: 'eigenlijk zou die op het Malieveld moeten staan'

Als de vergunningen maandag rondkomen, kan de bouw van de afvalkathedraal in Koekangerveld deze week nog beginnen. Op het weiland van boer Bert Jansen aan de Mr. J. de Blieckweg verrijst een circulair theater dat bestaat uit steigerbouw, afgedankte banners en witte doeken die aannemers in de bouw gebruiken en die ze normaal na de bouw weggooien. Verder lezen:

Atropos staat nu echt in de startblokken, bouw afvalkathedraal kan bijna beginnen: 'eigenlijk zou die op het Malieveld moeten staan'

16 februari 2024 | Kostuums voor Atropos worden in Koekangerveld gemaakt, naaisters uit de wijde regio tonen hun creativiteit

Dorpshuis De Veldhoek gonst altijd al wel van de activiteiten, maar het is er de afgelopen weken nog drukker geworden. Een flink aantal creatieve dames laat iedere woensdag de naaimachines flink snorren en maakt van oude kleding nieuwe kostuums voor de theatervoorstelling Atropos. Verder lezen:
Kostuums voor Atropos worden in Koekangerveld gemaakt, naaisters uit de wijde regio tonen hun creativiteit

2 november 2023 | Afvalkathedraal in Koekangerveld krijgt steeds meer vorm, circulair hoogtepunt van Wiede Wold

De volgend voorjaar te bouwen Afvalkathedraal in Koekangerveld krijgt steeds meer vorm. Uit de laatste schets blijkt dat het tijdelijke theater in een weiland aan de Mr. J. de Blieckweg voor het grootse deel onoverdekt wordt en gebouwd wordt met gebruikmaking van gebruikte meerpalen en materiaal uit de kassenbouw.

Afvalkathedraal in Koekangerveld krijgt steeds meer vorm, circulair hoogtepunt van Wiede Wold

PR kit

Hieronder vind je de link naar materialen – persbericht, foto’s, visuals, logo’s, documenten – die het verhaal van De Afvalkathedraal vertellen.

Pers kit