Word Bouwmeester

Wat is een bouwmeester

Een Bouwmeester is een onmisbare link tussen het ontwerp en de realisatie van De Afvalkathedraal. We zoeken mensen of groepen die mee willen doen met het bouwen van De Afvalkathedraal of op een andere manier betrokken willen zijn.

Alle hulp is welkom, bijvoorbeeld het leveren van bouwmaterialen en als vrijwilliger helpen in het textielatelier, met de catering, het parkeren, de kassa. We zoeken helpende handen voor alle voorkomende hand-en-span-diensten. En elke helpende hand levert een voelbare bijdrage aan de circulaire toekomst voor de gemeente De Wolden. Iedereen die op wat voor manier dan ook meewerkt aan De Afvalkathedraal wordt Bouwmeester.

Ik word bouwmeester

Doe mee

Je kunt meedenken over de invulling van het programma met activiteiten die we in De Afvalkathedraal willen organiseren. Je kunt als ambassadeur aanhaken of als bedrijf gelieerd worden aan het project.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Woon of werk je in Alteveer, Ansen, Berghuizen, De Wijk, Drogteropslagen, Echten, Eursinge, Fort, Kerkenveld, Koekange, Koekangerveld, Linde, Oosteinde, Ruinen, Ruinerwold, Veeningen of Zuidwolde (of woon je niet in de gemeente De Wolden maar wil je toch meedoen), meld je dan door het formulier in te vullen. Je hoort snel van ons.

Schilder mee in de Oude Bieb in Zuidwolde

De Afval Kathedraal zal worden bekleed door grote overgebleven banners. En op de achterkant van deze banners zullen teksten worden geschilderd. Deze teksten maar ook losse woorden zullen de bezoekers een inkijk geven in de visie van de bewoners uit de gemeente De Wolden. Het zal inzichtelijk maken hoe er van jong tot oud gekeken wordt naar het platteland, het klimaat, de veranderingen, herinneringen, heden en wellicht ook de toekomst. Sofie IJzerman zal door middel van workshops deze zinnen en woorden verzamelen bij uiteenlopende doelgroepen. Daarna zullen we met een team deze op de banners gaan schilderen in de oude bibliotheek in Zuidwolde. En daar, kunnen wij jou hulp goed bij gebruiken! 

Wanneer? Wij zullen gaan schilderen op 16, 17, 18 en 19 april.

Waar? De oude bibliotheek in Zuidwolde

Ben jij nou handig met schilderen? Ben je precies en vind je het leuk om ons te komen helpen? Of heb je vragen? Meld je dan doormiddel van onderstaande link aan voor één of meerdere schilder dagen. Helaas zijn er maar een paar plekken beschikbaar want het werk moet vrij precies gebeuren en hier willen wij de passende begeleiding in bieden. Wie weet tot in de bieb! 

Aanmelden

 

 

Naai mee in het textielatelier

Textiel is een van de bekendste afvalstromen en een mooi eerste voorbeeld voor het hergebruiken van oude materialen. In het textielatelier in De Veldhoek in Koekangerveld maken we o.a vlaggen en tassen, voorzien van het Bouwmeester-logo, voor alle Woldenaren die zich hebben opgegeven als Bouwmeester.

Om deze producten te kunnen maken, gaan we volgens een plan resttextiel inzamelen. We verzamelen de verhalen achter de ingebrachte spullen en maken zichtbaar wat we ervan hebben gemaakt.

Voor het textielatelier zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met textiel te werken of op andere wijze mee willen helpen in het textielatelier. Je hoeft dus niet per se te kunnen naaien.

Het Textielatelier is elke woensdagmiddag geopend van 13.00-16.00 uur in dorpshuis De Veldhoek, Ruinerweg 24a in Koekangerveld. Je bepaalt zelf hoe vaak je komt. Thuiswerken kan ook. Mail Mieke voor meer informatie of klik hieronder om je direct aan te melden.

Aanmelden textielatelier