Verbind mee

Bouwenderwijs

De Afvalkathedraal is een productie van Peergroup en niceº en onderdeel van het culturele programma van Wiede Wold, gedreven door gezamenlijke Bouwenderwijs-kernwaarden:

  1. Alles is altijd in beweging
  2. Anders kijken, anders zien
  3. Actieve hoop als bron van levensdoen
  4. Goede voorouder zijn
  5. Rituelen om ervaren te leren
  6. Co-creatie met de gemeenschap
  7. Jongeren als stem van de toekomst

Peergroup maakt al ruim twintig jaar gewaardeerd locatietheater vanuit herkenbare onderwerpen die diepgeworteld liggen in het Nederlandse landschap. De makers en spelers van het gezelschap verbinden zich intens met de inhoud en de mensen die daar direct bij betrokken zijn. Dit levert voorstellingen op met een grote impact op deelnemers en publiek. Dichtbij en diepgravend.

nice° is vele initiatieven én een mentaliteit, een positieve veroorzakende houding die zorgt en borgt dat het anders kan. Een lab, een plek, een groep gelijkgestemden, een verbond. We maken de wereld een beetje mooier, op vier manieren: door nieuwe werelden te ontdekken en ontginnen (nice° matters), door potentieel te ontketenen en bewegingen te veroorzaken (nice° moves), door te experimenteren en creëren (nice° makes) en door te meten en monitoren (nice° measures). We werken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van Afval & Grondstoffen, Bouw & Infra, Landbouw & Voedsel en Stad & Regio. Zo bieden we iedereen –van stagiair tot ondernemer– de kans om zelf te ontdekken, zien, voelen, meemaken, ervaren dat het anders kan. Het project nice° moves wordt medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma & Provincie Drenthe.

Gemeente De Wolden is Culturele Gemeente van Drenthe 2023-2024. Het kunst- en cultuurproject Wiede Wold viert dit samen met inwoners, Drentenaren én iedereen in Nederland die het platteland zo lief is. In het kunst- en cultuurproject Wiede Wold verkennen gerenommeerde ontwerpers, theatermakers, kunstenaars en wetenschappers de toekomst op het platteland. Ze doen dat samen met de bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers van de Drentse plattelandsgemeente De Wolden.

Onderstaande partners in verandering zijn betrokken bij de realisatie van De Afvalkathedraal.

AREA

Materiaalpartner

Ascon de Nijs

Decorontwerper

Bork

Materiaalpartner

G2K

Communicatiepartner

Leader

Medefinancierder

Provincie Drenthe

Medefinancierder

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Medefinancierder

Studio Snoekduik

Communicatiepartner

Superuse Studios

Kennispartner

Wolswinkelaanneming

Bouwpartner

Zwaagstra

Materiaalpartner