Atropos

In het betoverende landschap van Drenthe ontvouwt zich het verhaal van Atropos, een mysterieuze godin die de levensdraad van de mens doorknipt zodra zijn lot bezegeld is.

Atropos is wervelende theaterstorm in een speciaal voor het verhaal gebouwd theater dat volledig is opgetrokken uit afvalresten van Drentenaren; De Afvalkathedraal.

In deze voorstelling kruipen de jongeren in de huid van de godin Atropos wanneer ze besluiten de lijn door te knippen die voorgaande generaties hebben uitgezet. Zo bepalen ze zelf hoe hun wereld eruit moet zien.

Atropos is een hoopvolle en moedige ode aan de kracht en het talent van onze kinderen om ondanks tegenslagen en een planeet die zich tegen hen lijkt te keren, hun eigen toekomst vorm te geven.

De theatervoorstelling werpt niet alleen een nieuw licht op de mythe van Atropos in de huidige tijd, maar laat het verhaal ook dansen tussen klein menselijk verdriet en actieve hoop. Een onvergetelijke ervaring die de toeschouwers meeneemt naar de grenzen van hun eigen lot, terwijl ze gevangen worden in de greep van natuurkrachten die onze verbeeldingskracht ver te boven gaan.

Atropos is een epische voorstelling vol muziek en dans zoals bezoekers die kennen van de Drentse Bluesopera en Grutte Pier, eerdere producties van Peergroup.

ATROPOS speelt vanaf 24 mei 2024 (try-outs). De première is op 31 mei, daarna spelen we t/m 30 juni.

Foto’s: Reyer Boxem

TICKETS ATROPOS

Sfeerbeelden

Planning

Try-outs

za 25 mei

zo 26 mei

wo 29 mei

do 30 mei

Voorstellingen

vr 31 mei

Première Atropos

za 01 juni

zo 02 juni

wo 05 juni

do 06 juni

wo 12 juni

do 13 juni

vr 14 juni

za 15 juni

zo 16 juni

wo 19 juni

do 20 juni

vr 21 juni

za 22 juni

zo 23 juni

wo 26 juni

do 27 juni

vr 28 juni

za 29 juni

zo 30 juni