Textielatelier

Nieuws

Dorpshuis De Veldhoek gonst altijd al wel van de activiteiten, maar het is er de afgelopen weken nog drukker geworden. Een flink aantal creatieve dames laat iedere woensdag de naaimachines flink snorren en maakt van oude kleding nieuwe kostuums voor de theatervoorstelling Atropos.

Modeontwerper Jonathan Kok Hai Wo uit Amsterdam komt om de week een kijkje nemen om de naaisters te adviseren, maar in de praktijk blijkt de creativiteit van de dames groot te zijn. „Ik heb ze alleen maar drie regels meegegeven: het werk moet asymmetrisch zijn, er moet textuur inzitten en het moet van een bewegend element zijn voorzien”, vertelt Kok, die als kostuumontwerper door de Peergroup is ingehuurd voor theatervoorstelling Atropos, het hoogtepunt van Wiede Wold in juni.

Voor een aantal dames was het eerst wat onwennig om iets van het rek oude kleding te pakken en daar de schaar in te zetten, maar daarna ging het snel. „Ze vinden het leuk om geheel nieuwe kostuums te maken. We dachten er eerst over om de kostuums zelf te ontwerpen, maar dat is saai. Het is leuker als deze vrijwilligers zelf het desgin doen”, aldus Kok. Hij constateert dat er veel vragen bij de naaisters opborrelen. „Soms gaan hun handen sneller dan hun hoofd”, lacht hij.

Peter Nefkens | 16 februari | De Wolden | Dagblad van het Noorden

Verder lezen

Naai mee in het textielatelier

Textiel is een van de bekendste afvalstromen en een mooi eerste voorbeeld voor het hergebruiken van oude materialen. In het textielatelier in De Veldhoek in Koekangerveld maken we o.a vlaggen en tassen, voorzien van het Bouwmeester-logo, voor alle Woldenaren die zich hebben opgegeven als Bouwmeester.

Om deze producten te kunnen maken, gaan we volgens een plan resttextiel inzamelen. We verzamelen de verhalen achter de ingebrachte spullen en maken zichtbaar wat we ervan hebben gemaakt.

Voor het textielatelier zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met textiel te werken of op andere wijze mee willen helpen in het textielatelier. Je hoeft dus niet per se te kunnen naaien.

Het Textielatelier is elke woensdagmiddag geopend van 13.00-16.00 uur in dorpshuis De Veldhoek, Ruinerweg 24a in Koekangerveld. Je bepaalt zelf hoe vaak je komt. Thuiswerken kan ook. Mail Mieke voor meer informatie of klik hieronder om je direct aan te melden.

Aanmelden textielatelier

Bekijk meer Bouwmeesters