Bouwstorm

Kijk het beest in de bek

Kijk het beest in de bek, kruip in de huid van de bewoners van De Wolden en ontwerp mee aan De Afvalkathedraal als episch bouwwerk waar nog decennia over gesproken zal worden.

De Afvalkathedraal is er voor jou en is ook van jou. Een plek, platform, mentaliteit die je zelf kan toepassen om de vitaliteit van je eigen leefomgeving op te waarderen. Later vind je op deze site alle middelen om je eigen kathedraal op te zetten. Op je balkon, in je buurthuis, in het park, in de winkelstraat. We nodigen je hierbij alvast uit. Een waardevolle leefomgeving kan overal beginnen. Ook bij jou.

 

OntwerpexpeditieBouwwerkParticipatie Buitengevel

Ontwerpexpeditie

Voorafgaand aan het Bouwwerk heeft er een ontwerpfase plaatsgevonden, de Ontwerpexpeditie.

De Ontwerpexpeditie was een actieve bezinningstocht naar een nieuw perspectief op onze verbinding met onze leefomgeving. Die leefomgeving is een bestaande omgeving, in de loop van de toekomst getransformeerd naar een vitaal samenspel tussen mensen onderling en tussen hen en hun plek. In een wederkerige verbinding, en als basis voor nieuw leven en nieuwe systemen in de meest brede zin van het woord.

De ontwerpomgeving is voor deze eerste keer gemeente De Wolden in Zuidwest-Drenthe geweest. Gemeente De Wolden is Culturele Gemeente van Drenthe 2023- 2024 en viert dat met de manifestatie ‘Wiede Wold, de toekomst van ons platteland’.

Meer Ontwerpexpeditie

Video Ontwerpexpeditie

Planning

Ontwerpexpeditie

wo 14 juni

Eerste fase

wo 13 september

Ontwerpatelier 1

wo 4 oktober

Ontwerpatelier 2

wo 1 november

ontwerpatelier #3 – met presentatie ontwerp en concept publiekspresentatie

Bouw fase

do 8 maart

start Bouw fase

za 16 maart

start participatietraject van de buitengevel