Bouwstorm

Kijk het beest in de bek

De Afval Kathedraal zal worden bekleed door grote overgebleven banners. En op de achterkant van deze banners zullen teksten worden geschilderd. Deze teksten maar ook losse woorden zullen de bezoekers een inkijk geven in de visie van de bewoners uit de gemeente De Wolden. Het zal inzichtelijk maken hoe er van jong tot oud gekeken wordt naar het platteland, het klimaat, de veranderingen, herinneringen, heden en wellicht ook de toekomst. Sofie IJzerman zal door middel van workshops deze zinnen en woorden verzamelen bij uiteenlopende doelgroepen. Daarna zullen we met een team deze op de banners gaan schilderen in de oude bibliotheek in Zuidwolde. En daar, kunnen wij jou hulp goed bij gebruiken! 

Kijk het beest in de bek, kruip in de huid van de bewoners van De Wolden en ontwerp mee aan De Afvalkathedraal als episch bouwwerk waar nog decennia over gesproken zal worden.

Wanneer? Wij zullen gaan schilderen op 16, 17, 18 en 19 april.

Waar? De oude bibliotheek in Zuidwolde

Ben jij nou handig met schilderen? Ben je precies en vind je het leuk om ons te komen helpen? Of heb je vragen? Meld je dan doormiddel van onderstaande link aan voor één of meerdere schilder dagen. Helaas zijn er maar een paar plekken beschikbaar want het werk moet vrij precies gebeuren en hier willen wij de passende begeleiding in bieden. Wie weet tot in de bieb! 

 

Aanmelden

Ontwerpexpeditie

Voorafgaand aan het Bouwwerk heeft er een ontwerpfase plaatsgevonden, de Ontwerpexpeditie.

De Ontwerpexpeditie was een actieve bezinningstocht naar een nieuw perspectief op onze verbinding met onze leefomgeving. Die leefomgeving is een bestaande omgeving, in de loop van de toekomst getransformeerd naar een vitaal samenspel tussen mensen onderling en tussen hen en hun plek. In een wederkerige verbinding, en als basis voor nieuw leven en nieuwe systemen in de meest brede zin van het woord.

De ontwerpomgeving is voor deze eerste keer gemeente De Wolden in Zuidwest-Drenthe geweest. Gemeente De Wolden is Culturele Gemeente van Drenthe 2023- 2024 en viert dat met de manifestatie ‘Wiede Wold, de toekomst van ons platteland’.

Meer Ontwerpexpeditie

Planning

Ontwerpexpeditie

wo 14 juni

Eerste fase

wo 13 september

Ontwerpatelier 1

wo 4 oktober

Ontwerpatelier 2

wo 1 november

ontwerpatelier #3 – met presentatie ontwerp en concept publiekspresentatie

Bouw fase

do 8 maart

start Bouw fase

za 16 maart

start participatietraject van de buitengevel